Osnove upravljanja s časom

7:02 AM Alex Writer 0 Comments

 Čas teče neusmiljeno, zaradi česar ne moremo ničesar spremeniti. Nihče ne zmore, vendar je povsem mogoče učinkovito uporabiti in načrtovati svoje dejavnosti. Za pravilno delo je pomembno, da zaposleni, s katerimi morate sodelovati, vedo, kako pravilno razporediti svoj čas. Vendar to ni vedno tako. In ljudje praviloma ne vedo, kako ali ne želijo pravilno ceniti in pravilno uporabljati svojega in tujinega časa in raje preživijo čas. Kaj storiti glede tega? Udeležite se korporativnega usposabljanja "Upravljanje časa" v podjetju "Rozvitok", ki vas in vaše zaposlene nauči osnov upravljanja s časom in izboljša učinkovitost njegovega podjetja.


https://anchor.fm/businessblast/

Osnove upravljanja s časom za osebje

Upravljanje s časom je projekt, s pomočjo katerega je mogoče v okviru delovnega dne uvesti inovacije v podjetju pri postavljanju pravilnih ciljev in se naučiti načrtovati delo vsakega zaposlenega. Tako bodo lahko vsi pravilno razporedili čas, izpostavili glavne in dodatne cilje, ki jih bodo vodili logika in učinkovitost.

https://dribbble.com/2035themes/about

Načrtovanje je v središču korporativnega upravljanja s časom. Če je delo vsakega zaposlenega pravilno organizirano, urnik sestavi ob upoštevanju najmanjših podrobnosti, potem težave z učinkovitostjo podjetja ne bodo nikoli nastale. Pri načrtovanju morajo menedžerji izračunati, koliko časa zaposleni porabi za reševanje določene naloge. Če poznate te podatke, lahko pravilno izračunate, koliko nalog lahko zaposleni opravi v tednu, dnevu, četrtletju itd. Če potrebujete točno eno uro časa, da rešite težavo, potem morate v izračunih razporediti toliko, da si časa ne morete dokončat

https://unsplash.com/@nikarthur
https://unsplash.com/@halgatewood

Glede na kronolizacijo, strukturiranje cilja gradijo zaporedje nalog, ki jih opravlja zaposleni, in dodelijo čas za izvajanje. Če je treba delo nujno opraviti, nimate časa z rezultatom, je postavljeno na prvo, prednostno mesto, dodelite več časa za dokončanje. Trenutni življenjski projekti, s katerimi lahko preživite čas, so prestavljeni, vendar ne za dolgo.

Kako uporabiti upravljanje s časom v podjetju
Upravljanje časa v podjetju čez noč ne bo mogoče izvajati. Če želite to narediti, morate zaposlene pripraviti na dejstvo, da bo zdaj njihovo delo organizirano na nov način. Zaposleni se lahko na začetku zamerijo zahtevnemu okolju, vendar bodo sčasoma cenili učinkovitost inovacije.

Za lažjo fazo izvajanja lahko povežete poseben računalniški program, ki pomaga nadzirati izvajanje nalog. Z njeno pomočjo bo vsak zaposleni lahko sam videl delovni načrt, analiziral osebno učinkovitost.

Upravljanje časa je sestavljeno iz množice podrobnosti, ki jih morate vedeti in razumeti. Skoraj nemogoče ga je obvladati samostojno, brez ustrezne priprave. Še posebej, ko gre za korporativno upravljanje s časom, kjer je treba organizirati delo na desetine zaposlenih naenkrat. Zato vodje oddelkov, vodje in drugi direktorji ne smejo izgubljati časa in se udeležiti usposabljanja o upravljanju časa. Po tem lahko v podjetju postopoma začnete uporabljati upravljanje s časom:

analizirati komunikacijske tokove;
sestavi seznam ponavljajočih se ukrepov, izvaja njihove predpise glede na pogostost in trajanje;
načrtujejo delo vsakega oddelka;
spremljati izvajanje nalog, spremljati nadzor.
Izvajanja upravljanja s časom podjetja ni treba odlašati. Prej ko boste organizirali učinkovito delo, hitreje se bodo zaposleni naučili načrtovati svoj dan in bodo odgovorno izvajali naloge, ki so jim dodeljene.

Podjetje za usposabljanje "Rozvitok" ponuja obisk učinkovitega tečaja "Upravljanje časa". Projekt je primeren za vodje vseh ravni, zaposlene v podjetju, menedžerje in direktorje. V razredu ne boste le izboljšali svojega znanja o časovnem načrtovanju, temveč tudi okrepili korporativni duh.

Program predmeta vključuje seminarje in predavanja z uporabo najboljših učnih metod načrtovanja in pravilnega upravljanja s časom. Individualni pristop, intenzivna interakcija, delo z osebnim organizatorjem, razprave in skupinske vaje bodo vsi naučili, da si ne bodo vzeli časa za dokončanje nalog, temveč pravilno razporejali čas, ga upravljali, glede na cilj.

0 comments: