Essaytyper

2:34 AM Alex Writer 0 Comments

 "Deneme" kelimesi Fransızca'dan Rusça'ya geldi ve tarihsel olarak Latince exagium (tartım) kelimesine geri dönüyor. Fransızca ezzai, deneyim, deneme, deneme, eskiz, deneme kelimeleri ile tam anlamıyla tercüme edilebilir.


Bir deneme, belirli bir olay veya konu hakkında bireysel izlenimleri ve düşünceleri ifade eden, küçük bir cilt ve serbest kompozisyondan oluşan bir düzyazı denemesidir ve açıkçası, konunun kesin veya kapsamlı bir yorumu gibi görünmez.


L.P.'nin "Yabancı Kelimelerin Açıklayıcı Sözlüğü" nde. Fare denemesi, "bazı sorunları sistematik bilimsel bir biçimde değil, serbest biçimde ele alan bir makale" olarak tanımlanır.

Büyük Ansiklopedik Sözlük şu tanımı veriyor: "Denemeler, yazarın vurgulanan bireysel konumunu konuşulan dile odaklanan rahat, genellikle paradoksal bir sunumla birleştiren bir felsefi, edebi-eleştirel, tarihsel-biyografik, gazetecilik nesridir.


 


"Kısa Edebiyat Ansiklopedisi" şunu açıklıyor: "Deneme, belirli bir konuyu ele alan ve onunla bağlantılı bir şekilde bireysel izlenimleri ve düşünceleri aktarma girişimini temsil eden, küçük bir cilt ve serbest kompozisyondan oluşan bir düz yazıdır."


 


Bir makalenin bazı işaretleri:


 


- belirli bir konu veya sorunun varlığı. Tanım gereği çok çeşitli problemlerin analizine adanmış bir çalışma, deneme türünde gerçekleştirilemez.


- makale, belirli bir olay veya konu hakkındaki bireysel izlenimleri ve düşünceleri ifade eder ve açıkça konunun kesin veya kapsamlı bir yorumu gibi görünmez.


- Kural olarak, bir deneme bir şey hakkında yeni, öznel olarak renklendirilmiş bir kelimeyi varsayar, böyle bir çalışma felsefi, tarihi ve biyografik, gazetecilik, edebiyat eleştirisi, popüler bilim veya tamamen kurgusal karaktere sahip olabilir.


- makalenin içeriğinde, öncelikle yazarın kişiliği değerlendirilir - dünya görüşü, düşünceleri ve duyguları.


 


Bu tür, son yıllarda popüler hale geldi. M. Montaigne, deneme türünün yaratıcısı olarak kabul edilir ("Deneyler", 1580). Bugün, makale oldukça sık bir ödev olarak sunuluyor. Belge paketinin ana bileşenlerinden biridir (bir eğitim kurumuna veya istihdama giriş için). Kompozisyon yarışması, en iyiler arasından en iyisini seçmenize yardımcı olur!


 


Makalenin amacı, bağımsız yaratıcı düşünme ve kendi düşüncelerinizi yazma gibi becerileri geliştirmektir.


 


Bir makale yazmak son derece yararlıdır, çünkü yazarın düşünceleri nasıl açık ve yetkin bir şekilde formüle edeceğini, bilgiyi nasıl yapılandıracağını, temel kavramları nasıl kullanacağını, nedensel ilişkileri nasıl vurgulayacağını, ilgili örneklerle deneyimleri nasıl açıklayacağını ve sonuçlarını tartışmayı öğrenmesine olanak tanır.


 

https://invisioncommunity.com/applications/core/interface/file/attachment.php?id=160933
https://forums.oscommerce.com/applications/core/interface/file/attachment.php?id=15439
https://invisioncommunity.com/applications/core/interface/file/attachment.php?id=160934
https://invisioncommunity.com/applications/core/interface/file/attachment.php?id=160935


DENEME YAPISI VE PLANI

Makalenin yapısı, bunun gerekliliklerine göre belirlenir:

- Deneme yazarının sorunla ilgili düşünceleri kısa tezler (T) şeklinde sunulur.


 


- düşünce kanıtlarla desteklenmelidir - bu nedenle argümanlar tezi (A) takip eder.


 


Argümanlar gerçekler, sosyal yaşam fenomeni, olaylar, yaşam durumları ve yaşam deneyimi, bilimsel kanıtlar, bilim adamlarının görüşlerine atıflar vb. kısalık ve imgeleme odaklı bir tarzda yapılan sunum “aşırı”.


 


Böylece, makale dairesel bir yapı kazanır (tezlerin ve argümanların sayısı konuya, seçilen plana, düşüncenin gelişiminin mantığına bağlıdır):


 


- Giriş


- tez, tartışmalar


- tez, tartışmalar


- tez, tartışmalar


- sonuç.

 https://sites.google.com/view/at-essaytyper/

Bir makale yazarken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmak da önemlidir:

 EssayTyper

Giriş ve sonuç soruna odaklanmalıdır (girişte, sonuçta ortaya konulmaktadır - yazarın görüşü özetlenmiştir).




0 comments: