Prečo sa oplatí študovať na švajčiarskej škole?

1:36 AM Alex Writer 0 Comments

Dokončovacia škola vo Švajčiarsku je prestížna. Nakoniec vzala zo susedných krajín to najlepšie a uviedla ju do svojho vzdelávacieho systému. Absolventi plynule ovládajú niekoľko cudzích jazykov a dobre sa orientujú v európskych a svetových tradíciách. Štúdium detí vo Švajčiarsku v krátkom čase ich zmení na občanov sveta, ktorí sú rovnako pohodlné v Maroku aj na Novom Zélande.



Deti si tu budú môcť vybrať ktorýkoľvek zo vzdelávacích systémov: francúzsky, anglo-americký, taliansky, nemecký a švajčiarsky. Voľba je na nich. Okrem toho existuje univerzálny program International Baccalaureate. Je uznávaný na všetkých univerzitách na svete. Je to tiež vynikajúca príležitosť nadviazať užitočné kontakty. Koniec koncov tu často študujú deti diplomatov, veľkých podnikateľov a vplyvných politikov.

Vzdelávanie detí vo Švajčiarsku im umožní nielen vstup na vysokú školu v tejto krajine, ale aj úspešne zložiť prijímacie skúšky na ktorúkoľvek prestížnu univerzitu na svete.

Máte obavy o zdravie dieťaťa? Ďalším dôvodom pre výber stredoškolského vzdelávania v tejto krajine. Je to tak preto, že miestne podnebie a prírodné podmienky umožňujú mnoho rokov zabudnúť na choroby a choroby. Štúdium tu samozrejme nie je len nekonečnými prednáškami. V zime si budú deti môcť zahrať hokej a naučiť sa vrcholy lyžovania a snowboardingu av lete sa môžu venovať horolezectvu a jazde na koni, plaviť sa na jachtoch a chodiť na horskú turistiku.

Výhody stredoškolského vzdelávania vo Švajčiarsku
Vzdelávací systém Švajčiarska má svoje vlastné charakteristiky a výhody, ktoré ho výrazne odlišujú od ostatných európskych krajín.

Po prvé, existuje vhodný federálny orgán - Štátny sekretariát pre vzdelávanie, rozvoj a inovácie, ktorý je zodpovedný za monitorovanie kvality vzdelávania v krajine. Každý z kantónov a ich všetkých 26 má však svoje vlastné vzdelávacie oddelenie, ktoré rozvíja pracovné metódy vzdelávacích inštitúcií, ich štruktúru, harmonogramy a kalendáre. To znamená, že každý región má svoj vlastný jedinečný vzdelávací systém.

Po druhé, takýto systém poskytuje niekoľko druhov vzdelávacích programov. Konkrétne sedem - švajčiarsky (Matura), taliansky (Maturita), nemecký (Abitur), Britský (GSCE a A-Level), americký (Advanced Placement), francúzsky (Baccalaureate) a medzinárodný (International Baccalaureate). V tejto súvislosti má každý študent možnosť získať vysvedčenie o stredoškolskom vzdelaní v jednej zo šiestich krajín sveta alebo na medzinárodnej úrovni. Takýto dokument samozrejme otvára v budúcnosti veľké príležitosti. Napríklad prijatie na akúkoľvek univerzitu, ktorá zastáva vedúce postavenie vo vrcholových rebríčkoch. Takúto šancu jednoducho nemožno vziať!


Po tretie, je to krajina s vysokým štandardom a kvalitou. Preto neprekvapuje, že Švajčiarsko robí všetko potrebné, aby jeho vzdelávací systém bol jedným z najvýznamnejších na svete.

Mimochodom, podľa správy o globálnej konkurencieschopnosti 2018 zo Svetového hospodárskeho fóra je Švajčiarsko na 4. mieste. Hodnotenie správy vychádza zo všeobecných ukazovateľov hospodárskej situácie, kvality stredoškolského vzdelávania, rozvoja infraštruktúry, ako aj miery nezamestnanosti v krajine. Vo všeobecnosti, ako ste už pochopili, získanie vzdelania vo Švajčiarsku je veľmi výnosná iniciatíva, ktorá sa v budúcnosti môže vyplatiť.

Hovorili sme o výhodách. Teraz prejdime k samotnému vzdelávaciemu procesu.

Systém stredoškolského vzdelávania vo Švajčiarsku
Pretože každý kantón rozvíja svoj vlastný študijný program, každá škola stanovuje pre študentov špecifické pravidlá. To znamená, že vzdelávacia inštitúcia s nemeckým programom sa bude líšiť od britskej alebo francúzskej vzdelávacej inštitúcie v prístupe k disciplíne, poskytovaní teoretických materiálov, ako aj v podmienkach na splnenie úloh.

Vo Švajčiarsku existuje asi 250 súkromných internátnych škôl, ktoré poskytujú príležitosť študovať a žiť na svojom vlastnom území. Pre zahraničného študenta je najvhodnejším vekom na prijatie 11 - 12 rokov. Počas tohto obdobia si dieťa začína uvedomovať svoju nezávislosť a môže sa perfektne zmestiť do všeobecného tímu. Náklady na štúdium v ​​týchto súkromných vzdelávacích inštitúciách a vysokých školách sa pohybujú od 60 do 90 000 švajčiarskych frankov.

Programy pre zahraničných študentov
Najobľúbenejšie programy, pre ktoré študujú cudzinci, sú:

IB (International Baccalaureate) - Medzinárodný bakalaureát. Jedná sa o univerzálny medzinárodný program, ktorý trvá dva roky a potom môžete vstúpiť na ktorúkoľvek z univerzít na svete.
GCSE (General Certificate of Secondary Education) je dvojročný program, ktorý zahŕňa štúdium povinných a voliteľných predmetov, prípravu semestrálnych prác a záverečných skúšok. Po ukončení tohto programu dostanú študenti osvedčenie o stredoškolskom vzdelaní.
Úroveň A - program určený na prijatie na anglické univerzity. Podľa jeho výsledkov študenti

0 comments: