Od povestí duchov

12:59 AM Alex Writer 0 Comments

Od povestí duchov a príšer až po najneobvyklejšie univerzitné tradície sme zhromaždili 30 zaujímavých faktov o britských univerzitách.



1 Zdá sa, že v príšere Loch Ness sa vyliahli malé príšery, z ktorých jedno sa usadilo v jazere na území University of Sterling. O takom záhadnom stvorení sa aspoň hovorí. Ak máte fotografie stvorenia, zdieľajte ich, aj keď pochybujeme, že ich je veľa.
1. Zdá sa, že monštrum Loch Ness vyliahlo malé príšery, z ktorých jedno sa usadilo v jazere na území University of Stirling. O takom záhadnom stvorení sa aspoň hovorí. Ak máte fotografie stvorenia, zdieľajte ich, aj keď pochybujeme, že ich je veľa.



2. Yorkská univerzita je známa populáciou kačíc. Podľa hodnotenia „hustota populácie kačíc“ je na každých 10 hektárov v priemere 14 kačíc, čo je viac ako na ktorejkoľvek inej univerzite vo Veľkej Británii. Známe pernaté celebrity. Jeden zvlášť agresívny vták s červeno-žltou hlavou je medzi študentmi známy pod menom Beer Monster.

Zabíjanie kačice sa trestá odpočítaním. Ako rozpráva jeden strašidelný príbeh, keď raz chytil študent, vzal si život a jedol jednu z univerzitných kačíc, keď však upratovačka našla tlapky nešťastného vtáka v koši, zločin vyšiel najavo. Univerzita má blog s názvom Duck of the Day, ktorý odovzdáva fotografie vtákov odobratých v škole.


https://bugs.limesurvey.org/file_download.php?file_id=12670&type=bug
https://bugs.limesurvey.org/file_download.php?file_id=12671&type=bug

3. Niekto, zavolajte Ghostbusters - podľa povestí, duchovia obývajú niekoľko univerzít naraz! Takže na zadných schodoch hradu na Durhamskej univerzite žije v študentskom divadle Lavender Lady, ktorá zomrela pri dopravnej nehode, blúdkach a duchu elektrikára, ktorý unikol z veže. Miestni herci mali v deň premiéry tradíciu nechať mu v poslednej rade pod židličkou v poslednej rade pohár whisky - pre šťastie.

Na univerzite v Oxforde v New College je tzv. Squeaky Hill, ktorý robí škrípanie, keď niekto zatleská. Verí sa, že hračkársky pes Sweep kňučí zo show "Show Essence", ktorá tu bola údajne pochovaná nažive a teraz žiada o pomoc.

Študenti na univerzite v Liverpoole, ktorej odborová budova bola postavená na mieste psychiatrickej liečebne, tvrdia, že videli ducha bývalého pacienta, ktorý sa potuloval nablízku.


4. Univerzita v Bristole sa mohla uchádzať o kráľovskú chartu iba vďaka finančnej podpore rodín Wills a Fry, ktorí si zarobili na tabaku a čokoláde. Obe rodiny veľkoryso darovali mestu a univerzite. Je zaujímavé, že čokoládová veľkonočné vajíčko prvýkrát uviedla v roku 1873 do závodu na výrobu čokolády Fraev.
bristoluniversity

5. Podľa povestí Adolf Hitler plánoval vybaviť svoje ústredie vo Veľkej Británii v budove londýnskej univerzity, ktorá sa nazýva „dom senátu“. Hovorí sa, že práve preto nebol nikdy počas druhej svetovej vojny bombardovaný. Mnohí sa tiež domnievajú, že budova slúžila ako vzor pre orwellovské ministerstvo pravdy z románu „1984“.



Ďalším miestom, ktoré uniklo bombovému útoku počas nacistickej invázie do Británie, bola Oxfordská univerzita. Stalo sa to údajne preto, že diktátor Tretej ríše chcel urobiť z mesta hlavné mesto.

6. Vedci z výrobnej skupiny Warwick (súčasť University of Warwick) navrhli a skonštruovali závodné vozidlo Formuly 3, ktoré je doplnené čokoládou a kontrolované mrkvou, a jeho časti tela sú vyrobené zo zemiakov. Verte tomu alebo nie, auto môže prejsť ostrými zákrutami rýchlosťou 200 km / h.



7. Predpokladá sa, že mediálny magnát Rupert Murdoch si požičal meno pre svoje noviny The Sun od študentských novín Aston University, ktorá bola založená v roku 1951 a bola jednoducho nazývaná „Student Trade Union Newspaper“, v angličtine skrátene SUN.

Rupert Murdoch

8. Správa univerzity v Cambridge nedovolila romantickému básnikovi storočia XIX. Lord Byron, aby držal psa na akademickej pôde. Ako viete, Byron bol tvrdý chlap, takže v reakcii na to začal krotký medveď. V univerzitnej listine sa nespomínali medvede, takže administratíva nenájde právne dôvody pre nový zákaz.

0 comments: