Тренутно су

5:12 AM Alex Writer 0 Comments


Тренутно су у нашем друштву процеси информатизације постали један од брзог развоја. Информатизација друштва представља задатак информатизације образовања, за шта је потребан квалификован кадар за све области јавног живота, укључујући образовни систем.
Због тога је један од главних циљева информатизације образовања обучити наставнике који су високо квалификовани и имају одговарајућу информациону културу тако да су психолошки припремљени и способни да примењују нове информационе технологије у процесу обуке и управљања образовањем, као и да активно учествују у информатизацији својих образовних установа и друштва у целина.





   Сада је тешко замислити свој живот без интернета. Савремени учитељ такође не може замислити своје наставне активности без интернета.



   Ворлд Виде Веб је складиште алата, метода и техника за побољшање квалитета образовања, повећање мотивације ученика за учење и само-учење.



   Сам наставник може да се бави само-учењем и да повећа своју педагошку компетенцију у предметним методолошким заједницама.



   Компетентност рачунара сматра се показатељем високог професионализма савременог наставника. Рачунар у области образовања има различите функције: као предмет проучавања, као средство у образовном процесу, као компонента система педагошког управљања, као компонента управљања образовном установом, као средства научне и педагошке активности.

Занимљиви чланци о образовању или наставни наставници НИКАДА
ПРОДАТИТЕ ВРИЈЕМЕ КОРИШТЕЊЕ
Интернет је као велики град: постоји све, само требате знати гдје да тражите. Али обично није довољно времена за претрагу. Посебно за наставнике који воле не само да читају, већ и гледају, припремили смо избор корисних канала на ИоуТубе-у. Овде ћете пронаћи научне програме за сваки укус, предавања о педагогији и ауторске видео блогове руских наставника.

Занимљива наука

https://ph-static.z-dn.net/files/d6f/22c6e27b62db6f6d5c5e3377087b89f8.pdf
https://ph-static.z-dn.net/files/d08/67c03f0121ede8cda578e73a364bb484.pdf
https://ph-static.z-dn.net/files/d36/f0b367dc7fdfa6bfce1c1dfdbd81d456.pdf


Бити учитељ значи не само учити, већ и учити. А ако у животу школског наставника постоји довољно сваке могуће методологије, није увек могуће заронити у науку ради сопственог задовољства. Можда је лето сјајно за ово.

Један од најпознатијих руских канала о фундаменталној науци и они који то раде је ПостНаука. Овде можете видети предавања о готово свим областима науке: од модерне књижевне критике до инжењерског образовања. Аутори канала поставили су себи задатак: прво да разговарају о науци. До данас је више од 800 научника, укључујући нобеловце и представнике страних наука, учествовало у пројекту Пост-Сциенце. Током 6 година постојања канал је окупио око 230 хиљада претплатника.

Још једна збирка предавања научника на огромном ИоуТубеу - „Гутенбергова пушачка соба“. Пројекат је у потпуности волонтерски и представља видео запис предавања које научници одржавају на различитим локацијама. Аутори пројекта позивају своју мисију на популаризацију науке и културе међу младима, стварање културе интелектуалног слободног времена и развој образовне заједнице у Русији. Сада канал има 55 хиљада претплатника.

Без предавања о науци, каже физичар канала Дмитриј Победински Кверти. Овде они у ваздуху решавају логичке проблеме, разилазе псеудознанствене митове и сусрећу се са познатим научницима и писцима. За четири године канал је окупио више од 800 хиљада претплатника.

Канал „Једноставна наука“ помоћи ће да науку виде у деловању и демонстрираће је својим студентима. Канал је покренуо популаризатор науке Денис Мокхов „за децу и одраслу децу“, како он назива своју публику. За шест година саставио је опсежан видео туториал о хемијским експериментима и физичким експериментима на ИоуТубе-у. Данас канал има 230 хиљада претплатника.

На службеном каналу Арзамас.ацадеми приказано је пуно прича о различитим темама за наставника хуманистичких наука. Пројекат је у потпуности посвећен историји културе. Аутори на различите начине говоре о књижевности, уметности, историји и другим хуманистичким знаностима. Овде можете пронаћи програме о руској литератури које води писац Дмитриј Биков, научити историју руског језика за 18 минута и погледати видео предавања научника са Московског државног универзитета и Високе економске школе. Канал има 314 хиљада редовних претплатника.

0 comments: