30 zanimivih dejstev o izobraževanju na Japonskem

5:07 AM Alex Writer 0 Comments

1) Vrtec na Japonskem je obvezen in se običajno začne pri starosti 3 let. Že v vrtcu otroci obvladajo osnove aritmetike in znajo brati hiragane in katakane.



30 zanimivih dejstev o izobraževanju na Japonskem Japonska, dejstva, študija, najbolj zanimiva dejstva, dolga objava
2) Da bi šli v šolo, morajo vsi otroci opravljati izpite. Tisti, ki ne sprejmejo sprejemnih izpitov v šolo, lahko študirajo v pripravljalni šoli in poskusijo znova naslednje leto.
3) Izobraževanje v osnovnih in srednjih šolah je obvezno in brezplačno. Izobraževanje v srednji šoli in na univerzah je vedno plačano. 4) V osnovni šoli se domače naloge ne dajejo. Toda v srednji šoli in v srednji šoli so domače naloge precej obsežne, zato velja, da so japonski srednješolci najbolj zaseden narod v državi. 5) Vsaka šola ima svojo edinstveno obliko.



30 zanimivih dejstev o izobraževanju na Japonskem Japonska, dejstva, študija, najbolj zanimiva dejstva, dolga objava
6) Takoj po vstopu v šolo so omarice za čevlje.

7) Večina šol ima stroga pravila glede barve las. Študentom je sprejemljiva le naravna barva las.

8) V mnogih javnih in zasebnih šolah morajo fantje imeti kratke lase.

9) Nekatera pravila za dekleta vključujejo: hojo brez perm, kozmetike, laka za nohte ali nakita (razen ur).

10) Študentje lahko nosijo nogavice samo v beli, črni ali mornarsko modri barvi. Če je dijak na primer nosil rjave nogavice, kar je v nasprotju s šolskimi pravili, potem lahko te nogavice zaseže.

11) Tipični japonski razred v šoli sestavlja od 30 do 40 ljudi.

12) Šolarji običajno ostanejo v isti učilnici skozi vse leto, učitelji pa se gibljejo iz razreda v razred.

13) Študenti se morajo naučiti približno 2500 znakov (črk), da lahko berejo in pišejo v japonščini.

14) Japonski otroci se morajo naučiti brati in pisati na tri različne načine: pravilne japonske črke, japonsko različico kitajskih znakov in latinico.

15) Glavni predmeti v japonskih šolah so matematika, japonska, družboslovje, obrt, glasba in fizična vzgoja. Zdaj je večina osnovnih šol začela poučevati angleščino.

16) Šole uporabljajo informacijsko tehnologijo za izboljšanje in izboljšanje izobraževanja. Vse šole imajo internet.

17) V šolah so vsi razredi razdeljeni v majhne skupine. Te skupine izvajajo različne dejavnosti, kot so čiščenje učilnice, dvorišča in dvorane itd.

18) Klub dogodkov je še en pomemben dejavnik v šolah. Večina šol spodbuja učence k sodelovanju v enem od dveh klubov, športnem klubu (nogomet, kendo, baseball, judo, tenis, atletika, plavanje, odbojka, ragbi) ali kulturnem klubu (kaligrafija, matematika, znanost). Člani kluba se srečujejo po šoli in skupaj preživijo čas.

19) V japonskih šolah ni čistilk. Po končanem pouku učenci sami vsak dan čistijo učilnice, hodnike, kopalnice in prostor okoli šole.

20) Na Japonskem otroci hodijo v osnovno šolo 6 let, v srednjo šolo 3 leta, v srednjo šolo 3 leta in tudi na univerzo 4 leta.

21) Poletne počitnice trajajo približno 40 dni. Praviloma traja od 20. julija do 31. avgusta. Zimske počitnice trajajo približno 10 dni in padejo od 26. decembra do 6. januarja. Pomladni odmori trajajo tudi približno 10 dni in padejo od 25. marca do 5. aprila.

22) Japonsko šolsko leto se začne aprila.

23) Učenci dobijo domače naloge za poletne in zimske počitnice.

24) Na Japonskem hodijo ob sobotah v šolo. Običajno šolski dan traja od 8:30 do 15:00.

25) Šolarji preučujejo takšne predmete, kot so zdrav življenjski slog, računalništvo, glasba, umetnost, fizična vzgoja in domača ekonomija, poleg tega pa preučujejo tudi tradicionalno umetnost - kaligrafijo in haiku (neke vrste pesem).

26) Učenci ne smejo prinesti nobene prigrizke v šolo, včasih celo zdravil, kot so bonboni za vneto grlo, ker se sladkarije štejejo za prigrizek.

27) Vsaka šola ima nutricionista, ki spremlja zdravo prehrano in oblikovanje jedilnikov.

28) Za prehod iz srednje šole v srednjo šolo morate opraviti izpite. Prav tako morate opravljati izpite ob koncu vsakega trimesečja in v sredini prvega in drugega trimesečja.

29) Študentje univerze vozijo avtomobile. Šolskega avtobusa na Japonskem ni. Hodijo, vozijo kolo ali javni prevoz. Učenci hodijo v osnovno šolo v manjših skupinah.

0 comments: